Te

Te kuriositeter, hälsofördelar

förbrukning, samt historiska kuriositeter. Te är den mest konsumerade drycken i världen efter vatten. 3 miljarder koppar te äts per dag. Om en person drack bara en kopp, skulle detmotsvara 42% av världens befolkning som dricker en kopp om dagen!

De tre länderna med den högsta konsumtionen av te per capita är Turkiet, Marocko och Irland. Förenade kungariket upptar den fjärde positionen, medan USA upptar positionen 69 och Brasilien 142 plats. Om vi ​​inkluderar konsumtionen av Erva Mate upptar våra grannar i söder. Uruguay och Argentina respektive andra och tredje plats, med 10 kg och 5 kg konsumtion per capita.

3 miljarder koppar te dricks per dag. Om en person drack bara en kopp, skulle det motsvara 42% av världens befolkning som dricker en kopp om dagen!

Rooibos te förpVilka hälsofördelar har Rooibos Te ?

Rooibos är ett näringsrikt te, med vitaminer och mineraler. Eftersom det inte har koffein och har en söt smak, förutom att vara hälsosam. Är det ett bra alternativ för barn. Bland de mineraler som finns i drycken hittar du järn, kalcium, fluor, magnesium, mangan, kalium och zink.

Förbättrad hälsa i allmänhet

Antioxidanter hjälper till att förhindra cancer, hjärtsjukdomar, inflammation och infektioner. Rooibos teet har antioxidanter som frigör oss från fria radikaler som kan orsaka sjukdomar som cancer och hjärtproblem. Antioxidanterna aspalatin och notofagin är bra för att stärka immunförsvaret. Förhindra infektioner och inflammation och bidra till att skydda olika sjukdomar. Quercetin, en antioxidant som finns i te, är kopplad till förebyggande av hjärtsjukdomar. På grund av dess fenol komponenter kan te också hjälpa till vid behandling av allergier.

Viktminskning

Rooibos kan tas av alla som är intresserade av att förlora några kilo. Eftersom det är rikligt närande och sött, förnöjer önskan att söta. Vilket bättre sätt att kontrollera kosten och hålla godis borta?Teet är först känd för att hjälpa dem som lider av magbesvär, inklusive kolik. Det var från denna fördel att afrikanerna började sprida den.

Sömnlöshet och ångest

Det hjälper också genom att ge avslappning, vilket hjälper till att minska stress och ångest. Närvaron av magnesium hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt nervsystem. Kom ihåg att teet har mineraler som kalcium, magnesium och fluor? Eftersom de hjälper till att hålla tänderna och benen sunda!

Kontraindikationer

Även om det är sällsynt kan vissa människor ha allergi mot rooibos. Om du upplever obehag, såsom andningssvårigheter, bröstsmärta och svårigheter att svälja, är det viktigt att du slutar att dricka te. Om symtomen kvarstår kontakta en läkare.

rooibos teAv bladtåren

är svart te den mest konsumerade, vilket representerar en preferens på 85%. Grönt te har en 14% preferens, med vit och oolong dela resterande 1%.
Mängden antioxidanter som finns i en kopp te är lika med. 6 röda äpplen, 1 glas rött vin, 3 koppar sött te. Antioxidanter bekämpar fria radikaler och deras mutationer, vilket bidrar till att förebygga cancer. Nästan alla ord för te härrör från de kinesiska orden Te och Cha. Te används i provinsen som fick nederländska och andra européer, vilket gav upphov till ordet ”Tea”. Medan Cha användes i regioner som portugisiska landade, följaktligen ”Tea”. Matcha te passerade från munkarna till den japanska samurajen, som drack före striderna på grund av sin energiska egendom.

 

Lämna ett svar