Ketos diet

Ketos diet, syftar till att gå ner i vikt

Den ketogena dieten

som kallas ’keto’, är en typ av diet som syftar till att gå ner i vikt. Och samtidigt bygger på att konsumera livsmedel med färre kolhydrater och mer fett, som sakta men säkert vinner anhängare.
Det viktigaste med ketosdieten är att undvika att äta kolhydrater. Det är vanligtvis baserat på att hålla kolhydratintaget på mindre än 50 gram per dag. Det innebär helt att undvika söta livsmedel, förutom mat som är rik på stärkelse, såsom bröd, pasta, ris och potatis. Du följer i grunden reglerna för en strikt låg carb diet och konsumerar mer fett.

Ketogen diet och ketos för viktminskning

I den här artikeln kommer du att upptäcka vad det består av. Vilka livsmedel som ska konsumeras, vilka fördelar den har och vilka faror det medför. Den viktigaste frågan av ketogen diet är att den totala mängden förbrukade kolhydrater bör vara mycket låg. Annars kroppen kommer snabbt behandla ketos. Till exempel kan en diet med låg kolhydrat under större delen av dagen. Och följde med ett mellanmål från en extra chokladkaka. Eller en bit bananbröd kommer snabbt att negera några av de potentiella fördelarna med ketos. Eftersom den totala mängden kolhydrater stiger över de övre gränserna på 50 gram.

Keto dietDe livsmedel

som måste elimineras eller minska ditt intag för Keto-dieten är.
Söta livsmedel: Förfriskning, fruktjuice, tårta, glass, godis …
Korn eller stärkelse: Produkter baserade på vete, ris, pasta, flingor …
Rot- och knölgrönsaker: Potatis, sötpotatis, morötter …
Lågfettiga eller lätta produkter: Dessa är mycket bearbetade och ofta höga kolhydrater.
Ohälsosamt fett: begränsa intaget av bearbetade vegetabiliska oljor, majonnäs …
Alkohol: På grund av dess kolhydratinnehåll.

Myter om mat

som kommer att överraska dig. Det är i motsats till standarddieter innehållande mellan 30% och 50% av kolhydrater och endast 30% eller mindre fett. Diets mindre kolhydrater som normalt krävs för att omdirigera kroppen till tillståndet som kallas ’ketos’. I vilken fett reserver kroppen sönderdelas till ketoner, som i sin tur matar musklerna och hjärnan. I stället för kolhydrater när dess mängd är begränsad. Som ett resultat, är fettförbränningen förbättras och vikten förloras relativt snabbt jämfört med traditionella dietmetoder. Enligt forskning finns inga bevis på att ketogen diet skadar kroppen.

Bortsett från det faktum att äta lite är verkligen en tortyr. Har många av oss funnit att med dessa dieter förlorar vi inte heller den vikt. Som vi ville ha eller när vi lämnade dem återhämtade vi det igen. Uppsamlingen av fett i kroppen är inte bara en termodynamisk fråga. Det är resultatet av en metabolisk process som uppstått från miljontals år av evolution.

Keto pyramidDenna diet

kan generera några biverkningar, till exempel ”ketoinfluensa” som innebär brist på energi och nedsatt mental funktion. Ökad hunger, förändringar i sömncykler, illamående, matsmältningsbesvär, bland annat. Ketos dieten kan också ändra balansen mellan vatten och mineraler i kroppen. När vi äter kolhydrater uppfattar kroppen en ökning av blodsocket. Och det frisätter hormoninsulinet som berättar för kroppen. Att det måste lagra det överflödiga glukoset i cellerna, i form av glykogen eller fett. Glukos metaboliseras mycket snabbt i cytosolen i cellen genom glykolys. Denna process har låg energieffektivitet.

Blodglukosnivåerna upprätthålls alltid i ett mycket smalt intervall av 72-145 mg / dl. Eller cirka 5 g totalt för en vuxen. Högre nivåer är giftiga. Keto-dieten kommer från förkortningen av dess namn ”ketogen” på engelska, som översätts som ketogen. Huvudsyftet med denna diet är att träna kroppen för att använda fett som bränsle istället för glukos. När kolhydrats intaget är begränsat, matas ett metaboliskt tillstånd kallat ketos. Där kroppen producerar ketonkroppar av fett för användning som energi. Ketosis är en helt normal evolutionär anpassning för de tillfällen då maten. Inte var lika riklig och tillgänglig som den är nu.

Lämna ett svar